Frukostbröd

Kommentera

Idag fick jag vikariera i hemkunskapen med fantastiska nian. Bakning stod på schemat, och det blev frukostfrallor. Jättemånga frukostfrallor. 


Så många så det räckte till bagarna, hela personalen, till tjejerna i fotokursen och till hela fritids. Fördel med en lite mindre enhet.

Hursom så var eleverna väldigt duktiga, och det blev som sagt ett väldigt fint resultat. Jag som inte kan äta bröd blev nästan lite ledsen. 
Vi dukade fram en brakfrukost med ost, skinka, paprika, gurka, smör och juice. 

Riktigt bra start på dagen med mätta elever.

Här kommer receptet för de som vill;

Fröken Lees Fantastiska Frukostfrallor

Cirkus 20 stycken


  • 75 g jäst (1,5 pkt)

  • 50 g smör

  • 5 dl vatten

  • 1/2 msk salt

  • 1 msk socker

  • 12 dl vetemjöl special

Gör såhär;

Sätt din fina ugn på 250 grader celsius, tvätta händerna och kavla upp ärmarna. Har du svarta kläder rekommenderar jag att ta på förkläde, det kan bli mjöligt!


Smula jästen i en degbunke.

Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. (känn med fingertoppen)

Häll degvätskan över jästen och rör om tills jästen har lösts upp.

Häll i socker och salt.

Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg.

Knåda degen för hand i 5 minuter.

Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter.

Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter  




Skriv inläggstext